miercuri, 20 mai 2015

Croaziera - o vacanta de poveste



Atunci cand esti in cautarea unei excursii de poveste, dar accesibile in acelasi timp, cred ca o croaziera este raspunsul la cautarea ta. In primul rand reusesti sa acoperi un numar mare de orase pe care sa le vizitezi intr-un singur concediu, fara a trece prin efortul unui traseu obositor cu masina. Cum iti ocupi timpul este alegerea ta.  

Pentru unii calatori o zi perfecta e atunci cand stau si se relaxeaza la piscina sau la plaja citind o carte in timp ce pentru altii ziua perfecta implica vizite la obiective turistice, shopping sau interactiunea cu localnicii. Tot ce trebuie sa faci este sa studiezi cu atentie potentialul turistic oferit de porturile pe care urmeaza sa le vizetezi si sa decizi pe care dintre ele doresti sa le vizitezi si pe care nu.  La acest aspect conteaza si vasul pe care esti imbarcat, deoarece vasele mari viziteaza porturile standard, in timp ce vasele mici ofera posibilitatea de a vizita itinerarii unice pentru simplul fapt ca in acele porturi vasele mari nu pot intra. Daca inca nu ai descoperit tot ce are Europa de oferit, o croaziera este modul cel mai potrivit de a vizita aceasta zona vasta. 

Doar asa ai posibilitatea de a vizita in fiecare zi o alta tara fara a impacheta si a despacheta. Cel mai adesea se operaza itinerarii in Mediterana de Vest sau in Mediterana de Est de 7 sau de 14 nopti. Mediterana de Est include porturi din Grecia si Turcia, in timp ce Mediterana de Vest include Riviera Franceza, Spania sau Coasta Italiei. Multe linii de croaziera opereaza itinerarii in Marea Baltica ce includ porturi precum Stockholm, Copenhaga, Helsinki, St.Petersburg, Anglia, Scotia, Irlanda sau Olanda. Eu asa am inceput pasiunea mea pentru acest tip de vacanta: o croaziera de 7 zile pe Mediterana  de Vest cu plecare din Genova si a fost de ajuns pentru a deveni dependenta de ele an de an.

vineri, 1 mai 2015

Consultatii pediatrie la domiciliu

haideti sa va dau un sfat - nu va insurati! si daca va insurati, atunci nu faceti copii! bine - recunosc, glumesc. de fapt imi plac copiii, uneori chiar nu imi dau seama la ce ar mai fi buna viata asta fara copiii, adica - intr-un fel ne dau sens existentei noastre, de a merge mai departe, acolo unde noi nu putem ajunge, de a vedea tot mai departe in timp.

problema este ca a creste 1-2 copii implica extrem de mult efort si evident, este vorba de un efort supraomenesc in primii ani de viata, cand micutii trebuie invatati sa mearg, sa vorbeasca, sa citeasca, apoi apar toate acele mici boli ale copiilariei, toate porcariile de care te lovesti cu sistemul de sanatate din romania (dar cu siguranta si din alte tari). noroc ca mai nou am intrat si noi in randul lumii prin consultatii pediatrice la domiciliu care chiar daca nu sunt disponibile in toate orasele, macar in Bucuresti si cateva orase mai  mari exista.