joi, 18 decembrie 2014

Camerele de supraveghere și rolul lor în viața noastrăCei mai mulți oameni consideră că trăiesc într-un mediu sigur, ferit de orice pericole și că decizia de a instala un sistem de camere de supraveghere acasă este una pripită; „ce rău mi s-ar putea întâmpla într-un cartier așa liniștit cu oameni atât de pașnici?”, gândim noi de obicei când se pune această problemă. Adevărul este că, din nefericire, lucrurile nu stau chiar așa. Vecinii tăi pot avea mai multe fețe iar tu nu ai cum să fii sigur dacă îți vor binele sau răul, nu poți avea încredere deplină în ei. Există însă și posibilitatea de a veni cineva necunoscut să îți vandalizeze casa, spre exemplu, cineva despre care nu știi nimic, nu l-ai văzut niciodată, dar dorește să îți facă rău.
Ce te faci atunci când pleci într-o vacantă de câteva zile, să zicem, lăsând casa goală și tocmai atunci un grup de hoți reușește să intre prin efracție și fură tot ce ai de valoare prin casă? Îți vor distruge locuința, îți vor invada intimitatea, vor lua poate lucruri dragi ție cu o valoare emoțională imensă și tu vei vrea cu orice preț să îi pedepsești pentru infracțiunea săvârșită. Te vei duce evident la poliție să îi reclami dar în cazul în care tu nu ai sisteme de alarma si  camere de supraveghere montat nu vei rezolva mare lucru deoarece poliția nu îi va putea găsi pe făptași neavând nici un fel de indiciu legat de identitatea acestora. Dacă decizi să îți instalezi un sistem de camere de supraveghere vei putea vedea în cazul unui asemenea eveniment nefericit cine sunt hoții și îi vei putea aduce în fața legii pedepsindu-i cum se cuvine. Pe deasupra casa ta nu va mai fi o țintă așa de ușoară pentru alți făcători de rele știind că este o locuință supravegheată video.

Fiecare dintre noi are dreptul de a alege. Ideal ar fi să alegem un mediu sigur de locuit pentru noi și pentru familia noastră, fără să avem grija că vecinii pot lua ceva ce ne aparține sau că pot degrada locuința noastră în orice mod posibil prin achiziționarea unui sistem de camere de supraveghere accesibil oricărui buzunar. Este mai bine să știi că te aflii în siguranță decât să trăiești cu teama că există în jurul tău nenumărate amenințări pe care tu nu ai cum să le împiedici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu