vineri, 15 decembrie 2017

Ce nu trebuie sa ratezi in Treviso


Chiar daca Treviso are o populatie modesta, de putin sub 100.000 de locuitori, acesta reprezinta unul dintre cele mai importante orase din nordul Italiei. Aflat la la doar 20 de km distanta de Venetia, Treviso dispune de propriile canale si cladiri care par ca se nasc direct din apa, fiind mult mai putin aglomerat decat fratele sau mai mare. Majoritatea atractiilor sunt ticsite intre zidurile centrului vechi, iar cine alege avioane spre Treviso, cu siguranta, se va bucura de o experienta de neuitat.

Catedrala si Muzeul Diecezan
Catedrala a fost construita in decursul unui secol pe locul unei vechi biserici, fiind pastrata vechea cripta ce dateaza din secolul al 11-lea, iar la interior sunt adapostite mai multe opere de arta ale unor artisti faimosi. In acelasi timp, muzeul din cadrul complexului merita vizitat de catre pasionatii de arta si istorie pentru ca au ocazia de a afla mai multe despre trecutul glorios al acestui oras.

Zidurile orasului
Cine alege avioane spre Treviso, cu siguranta, nu are cum sa rateze zidurile din centrul vechi pentru ca acestea au fost ridicate in secolul al 15-lea si reprezinta una dintre marile atractii. Totodata, zidurile aveau rol de protectie impotriva invadatorilor, iar canalele jucau un rol important in acest sens intrucat atacatorii erau tinuti la distanta de conditiile date. Ridicate de catre venetieni pe locul altora mai vechi, aceste ziduri au fost esentiale in istoria orasului, iar cei care le descopera nu trebuie sa rateze nici portile cele mai cunoscute, printre care San Tommaso, Santi Quaranta sau Altinia.
Cu alte cuvinte, chiar daca aparent Treviso este un oras modest, acesta e plin de surprize la tot pasul si asigura nenumarate activitati pentru turisti de toate varstele, fiind accesibil prin zbor direct de pe marile aeroporturi ale Romaniei, motiv pentru care merita luat in calcul la pregatirea unui concediu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu